Βιογραφικό

Η Μαρία Πεπικίδου γεννήθηκε στην Καλλίπολη του Πειραιά μια κρύα Κυριακή του Δεκέμβρη του 1973. Πατέρας της ο Παντελής Πεπικίδης και μητέρα της η Άννα Πεπικίδου το γένος Παπασσαρή.Την οικογένεια της συμπληρώνουν τα δυο αγόρια της οικογένειας ο μεγάλος αδελφός ο Νίκος και ο μικρότερός της αδελφός  ο Μιχάλης. Έκανε τα πρώτα της βήματα στην οδό Κλεισόβης της προσφυγικής  συνοικίας της Καλλίπολης που αναπτύχθηκε στους άγονους λόφους της Πειραϊκής χερσονήσου. 
Πέρασε την εφηβεία της  φοιτώντας στο 1o Λύκειο Καλλίπολης (Χατζηκυριάκειο) και παράλληλα η ενεργητικότητά της την οδήγησε να παρακολουθεί σχολή αισθητικής και κομμωτικής. Δύο οι μεγάλες αγάπες της ζωής της, τα παιδιά και η ποίηση. Τα παιδιά μεγάλη επιθυμία της που έκανε πραγματικότητα αρχίζοντας με το να παντρευτεί το σύζυγό της Γεώργιο Παπαμάρκου και να αποκτήσει τέσσερα παιδιά τον Παντελή τη Μαριάννα τη Χριστίνα και το Νίκο. Σπούδασε τη ζωή μεγαλώνοντάς τα και φροντίζοντας την οικογένειά της. Άνθρωπος με έντονη πνευματική ζωή προσπαθώντας πάντα να αγγίζει την τελειότητα σε ότι καταπιάνεται. Δεν είναι στις προτεραιότητές της οι δραστηριότητες που αποφέρουν υλικό πλούτο. Βασικός της κλάδος ότι γεμίζει ψυχή και πνεύμα ότι αυξάνει τη μόρφωση. Σαράντα πέντε χρόνια δρόμος εμπειρίες σκέψεις μέρες ζωής. Τώρα πια εδώ και 26 χρόνια ζει στην Αμφιάλη και γεύεται τους καρπούς της προσπάθειάς της από το δύσκολο έργο της μητέρας και συζύγου. Όλα αυτά τα χρόνια πολλά από όσα άνθησαν, φωτίστηκαν, πόνεσαν την ψυχή της, όλα αυτά τα ανθρώπινα τα έκανε με πένα και μελάνι λέξεις πάνω στο χαρτί. Ποτέ δεν άφησε στην άκρη τη δεύτερη μεγάλη της αγάπη, την ποίηση.Αυτή που την ακολουθούσε από τα πρώτα βήματα της ζωής της όπως η αναπνοή, όπως η δίψα έτσι και η επιθυμία για γραφή.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και το όνειρο έβαλε πλώρη για το ταξίδι του στα απέραντα πελάγη της ποίησης και αυτό το όνειρο έχει όνομα: Ποιητική συλλογή Αναγέννηση. Τρία βιβλία μια συλλογή από ποιήματα βγαλμένα από της ζωής τα δρώμενα βγαλμένα από της ψυχής τα χρώματα απ’ της καρδιάς και του νου τις σκέψεις. 2013 τρεις εκδόσεις: Δώρο ζωής ~ Χειρόγραφο ψυχής ~ Νοσταλγία.Επανήλθε το 2015 με την ποιητική της συλλογή Απόκρυφες ώρες.

Κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει η πένα τ’  όνειρο,  πόσες θάλασσες πόσους ουρανούς θα διαβεί αλλά όπως και να έχει η Μαρία θα είναι εκεί ακοίμητος φρουρός των ονείρων της για να μας θυμίζει πως στη ζωή αξία δεν έχει ότι μας πλουτίζει..


Αξία έχει ότι μας γεμίζει._